sup699334922.html

14 Ağustos 2012 Salı

KOLAY MANTI

      Bu yılki favori  iftar yemeğim sarımsaklı yoğurt ve turşuyla mükemmel uyum sağlayan tembel işi ,yani hazır yufkadan yapılan mantı oldu. Üç hazır yufkayı ortadan ikiye bölerek 6 tane yarım ay şeklinde elde edilen yufkalardan birini bir güzel  yağladım.Yağlanan yufkanın içine kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberden hazırlanmış kıyma harcından bir miktar alıp yufkanın geniş kısmına ince uzun bir şekilde koyup rulo şeklinde sardım. 6 yufkayıda bu şekilde hazırladıktan sonra çok keskin bir bıçak yardımıyla, rulo şeklindeki kıymalı yufkaları ortalama ikişer cm kalınlığında dilimleyerek, yağlanmış tepsiye dizdim.Heralde en çok vakit alan kısmı yufkaları tepsiye dizme bölümü oluyor.

        
Son olarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koymadan üzerlerini fırça yardımı bir güzel  yağladım.   Pişen mantıyı fırından çıkartıp üzerine bir litre kadar sıcak su döktükten sonra fırına tekrar koydum. 5 dakika kadar bekledikten sonra fırını kapatıp yufkaların demlenmesi için  fırının içerisinde tuttum.Üzerine döktüğüm sarımsaklı yoğurdun üzerinede ,kırmızı biber ve yağla hazırladığım sosu ilave ederek mantımı renklendirdim.Ben sıcak servis etmeyi tercih ettim.3 yufkaya 500 gr kadar kıyma yeterli oluyor.

2 yorum:

chfashiontrend dedi ki...

merhaba:)
yeni keşfettim bu güzel blogu.
en sevdiğim yemeğin kolay şekli ile mutlu oldum...
takipdeyim..
sevgilerimle...
chfashiontrend@blogspot.com

BERIL dedi ki...

Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve hemen takipçi oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)

http://momsblognote.blogspot.com/