Bu yılki favori iftar yemeğim sarımsaklı yoğurt ve turşuyla mükemmel uyum sağlayan tembel işi ,yani hazır yufkadan yapılan mantı oldu. Üç hazır yufkayı ortadan ikiye bölerek 6 tane yarım ay şeklinde elde edilen yufkalardan birini bir güzel yağladım.Yağlanan yufkanın içine kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberden hazırlanmış kıyma harcından bir miktar alıp yufkanın geniş kısmına ince uzun bir şekilde koyup rulo şeklinde sardım. 6 yufkayıda bu şekilde hazırladıktan sonra çok keskin bir bıçak yardımıyla, rulo şeklindeki kıymalı yufkaları ortalama ikişer cm kalınlığında dilimleyerek, yağlanmış tepsiye dizdim.Heralde en çok vakit alan kısmı yufkaları tepsiye dizme bölümü oluyor.
Son olarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koymadan üzerlerini fırça yardımı bir güzel yağladım. Pişen mantıyı fırından çıkartıp üzerine bir litre kadar sıcak su döktükten sonra fırına tekrar koydum. 5 dakika kadar bekledikten sonra fırını kapatıp yufkaların demlenmesi için fırının içerisinde tuttum.Üzerine döktüğüm sarımsaklı yoğurdun üzerinede ,kırmızı biber ve yağla hazırladığım sosu ilave ederek mantımı renklendirdim.Ben sıcak servis etmeyi tercih ettim.3 yufkaya 500 gr kadar kıyma yeterli oluyor.
2 yorum:
merhaba:)
yeni keşfettim bu güzel blogu.
en sevdiğim yemeğin kolay şekli ile mutlu oldum...
takipdeyim..
sevgilerimle...
chfashiontrend@blogspot.com
Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve hemen takipçi oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
http://momsblognote.blogspot.com/
Yorum Gönder