sup699334922.html

13 Temmuz 2012 Cuma

BUZLU ÇAY

           Nette gezenirken bulduğum buzlu çay tarifini iş yerinde öğle arası denedim.
-2 bardak demli çay
-1 limon kabuğu rendesi
-1 limon
- 3-4 dal taze nane ve şeker

       tarifi aynen uyguluyancı sanki bir limon fazla geldi gibi oldu.Pek sevilmedi.Akşam evde şeftali ,çay ,şeker ve su olarak denedim.Dolabta 3-4 saat bekledikten sonra daha güzel oldu.Çayı koyarken bardakta içilecekmiş gibi su ve demi ayarlayıp koyunca daha iyi oluyor. Sadece dem katınca acılığı tadında belli oluyor.

12 Temmuz 2012 Perşembe

GELİN VE DAMAT KADEHİ

                Hafta sonu annemlerin üst komşusunun kızı,kardeşim Şeyda’yı evlendirdik.Halasının yapmış olduğu bardaklar çok hoştu.Malesef bardakların nasıl yapıldığını göremedim.

11 Temmuz 2012 Çarşamba

FİNCANDA KEK

Bu keki ilk duyduğumda çok ilginç geldi.Tat olarak fırındaki kekten bir farkı yok,ama bana yapması daha kolay ve az olup hemen tükenmesi hoşuma gitti.
2,5 çay bardğı un,1,5 çay bardağı şeker,1 vanilya,1yumurta,3 kaşık kakao,2 2 yemek kaşığı sıvı yağ ,bir paket kabartma tozu ve isteğe bağlı dövülmüş fındık .
Kekleri koyucağım fincanları iyice yağlayınca kekleri içinden çıkartmak pek sorun olmadı.Fincanları bir tencereye dizip,içine fincanların yarısı kadar su dolduktan sonra tencerenin üzerine bir havluyla kapattım.Ocağıda az açınca kekin kabarması daha da güzel oldu.

3 Temmuz 2012 Salı

DOĞUMDAN SONRA ANNE BEYNİ GELİŞİYOR



Doğumdan sonra bir anda sorumluluk artması ilk anda depresyona sebep olsada, yoğun ev hayatı anneyi daha aktif hale getiriyor.
Oğlum dünyaya gelmeden önce işten sonraları akşam aktiviteleri  tv izlemekten ibaretti.Şimdi ise okuduğum kitap sayısı ve yaptığım hobilerin sayısı öncekiyle kıyaslanamaz bile.Annenin doğumdan sonraki  bu temponun bile bilimsel bir açıklaması olması çok ilginç. 
Hürriyet Aile'de okuduğum bir haber.....

1 Temmuz 2012 Pazar

DOĞUM ÇANTASI....

                Bütün gebeler 32.haftadan itibaren,erken doğum tehditiyle karşı  karşıya kaldıkları için bu haftada doğum çantamı hazırladım.Doğum çantasını hazırlarken tabiî ki kendimide unutmadım. Doğum yapalı iki buçuk yıl oldu.Ama o günü çok net hatırladığım ve aynı duyguları tekrar yaşayabilmek için o tatlı telaşı sizle paylaşmak istedim.